Mango ledai
Mango ledai
Jums reikės
1 prinokusio ir itin saldaus didelio mango
0.5 arb. š. druskos
1 arb. š. laimo sulčių
0.5 arb. š. cukraus
50 ml vandens
Gaminimo eiga
Iš 150 g mango sutrinkite piure, o likusius 250 g labai smulkiai susmulkinkite. Viską sumaišykite ir supilstykite į porcijinius indelius. Į kiekvieną indelį su mango mase įsmeikite po medinį pagaliuką ir įdėkite į šaldytuvą keletai valandų, kol sustings. Paruoškite sirupą – sumaišykite vandenį, laimo sultis, cukrų ir druską. Ledams sustingus, ištraukite indelius iš šaldiklio ir išimkite iš jų ledus. Jei neišsiima, indelį kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį ir sukamaisiais judesiais bandykite išimti.
Į tą patį vieną indelį, kuriame buvo ledai, supilkite druskos, cukraus, laimo sulčių ir vandens sirupą (maždaug per pirštą) ir mėgaukitės ledais, vis juos pamerkdami į paruoštą padažą.
Recepto autorė Papipirink Instagram paskyros autorė Vilma Bykštaitė