Riešutai – kasdienė sveikųjų riebalų dozė
Riešutuose ir sėklose yra riebalų mišinių, kurie subalansuoja sveikųjų riebalų kiekį organizme. Riešutų panaudojimo būdų – daugiau nei begalė. Sauja riešutų – puikus užkandis praalkus tarp valgių, o skirtingų rūšių riešutai puikiai tinka pasigaminti naminiam riešutų sviestui, kuriuo galite gardinti košes ar valgyti su vaisiais ir uogomis. Smulkinti riešutai puikiai tiks kaip priedas pabarstyti ryto jogurtą ar chia sėklų pudingą, na o ką jau kalbėti apie riešutus kaip salotų pagardą. Svarbu tai, kad, kaip ir daugumos sveikųjų maisto produktų atveju, perdirbant riešutus gali būti panaikintos kai kurios jų maistinės medžiagos, todėl sveikiausia juos vartoti žalius arba paskrudintus orkaitėje, žemesnėje nei 175 °C temperatūroje. Svarbiausia vengti aliejuje skrudintų riešutų.
Riešutai internetu parduodami ištisus metus, juos galima laikyti kambario temperatūroje, jie idealiai tinka užkandžiams kelyje ar netikėtai išalkus tarp valgių. Vis dėlto, jei perkate didesnį kiekį arba planuojate riešutus laikyti ilgai, geriausia tai daryti šaldytuve – taip išsaugosite visavertį, unikalų jų skonį ir neutralų kvapą. Pamėginkite susikurti asmeninius riešutų ir džiovintų vaisių derinius – taip įvairuojanti skonių paletė niekuomet netaps nuobodi. Gardinkite riešutais salotas, kruopas ar keptas daržoves. Riešutų įtraukimas į mitybos racioną pagyvins Jūsų patiekalus tiek skonio, tiek maistinių medžiagų atžvilgiu, ir suteiks kasdieniams Jūsų valgiams daugiau žaismės.
Verta atkreipti dėmesį į rekomenduojamą paros riešutų ir sėklų normą – 40 g. Kadangi jie itin sotūs ir kupini gerųjų riebalų, juos geriausia rinktis gardinant pusryčius bei pietus. Vaisiai su riešutais – puikus būdas suderinti saldų ir kartesnį skonį. Be to,vartojami kartu su vaisiais ar uogomis riešutai padeda sumažinti cukraus šuolius organizme. Jei riešutai tebėra retas svečias ant Jūsų stalo, pabandykite iš pradžių įtraukti juos kaip valgių pagardą, o vėliau – kaip užkandį. Kiekviena riešutų rūšis turi išskirtinį skonį, tad siūlome išbandyti jų kuo daugiau, ir esame beveik tikri, kad netruksite atrasti savo mėgstamiausią.
Tinklaraštis
Ispaninio šalavijo sėklų pudingas su pasifloromis
Ispaninio šalavijo sėklų pudingas su pasiflor...