Uogos – vienas turtingiausių skaidulų šaltinių
Vasara – malonumų kupinas metas, o prisirpusios, saldutėlės uogos – svarbi jo dalis. Kiekvieną šiltąjį sezoną reikėtų stengtis suvalgyti kuo daugiau uogų ir taip pasisemti naudingų medžiagų visiems metams. Uogos turtingos A, E, C, B grupės vitaminais, jose daug skaidulų, reikalingų sveikam žarnynui. Ir nors šių gėrybių klestėjimo metas trumpas, šaldytos uogos tiek pat naudingos ir palankios sveikatai kaip ir šviežios uogos. Šaldymo metu uogos nepraranda vitaminų ir gerųjų medžiagų, tad jomis mėgautis galima ir ne sezono metu, įtraukiant jas į žiemos, rudens patiekalus. Lygiai taip iš užsienio ūkių atkeliaujančios uogos gali ištisus metus džiuginti savo įvairove bei skirtingais panaudojimo būdais.
Siekdami užtikrinti kuo labiau subalansuotą mitybą, uogas turėtume įtraukti į kasdienį savo maisto racioną. Uogose gausu antioksidantų, kurie apsaugo ir stiprina imuninę sistemą, gerina arterijų funkciją, reguliuoja kraujospūdį bei cukraus kiekį kraujyje. Uogos laikomos super maistu ir visos savaip turtingos skirtingų vitaminų bei mineralų, padedančių subalansuoti trūkstamų elementų kiekį organizme.
Jei uogos vis dar nėra jūsų kasdienio mitybos raciono dalis, dabar pats metas pradėti valgyti jų daugiau. Įvairių rūšių uogos internetu nuo šiol Jums pasiekiamos kiekvieną dieną – gervuogės, šilauogės, avietės ir braškės gali tapti puikia, rutiną paįvarinančia alternatyva įprastiems vaisiams. Įvairovė – tiesiausias kelias į subalansuotą, visomis būtinomis medžiagomis aprūpintą mitybą: kiekvieną dieną rinkitės skirtingą uogų derinį, eksperimentuokite ir papildykite savo meniu išraiškingu skoniu bei nepamainomais vitaminais.
Tinklaraštis
Ispaninio šalavijo sėklų pudingas su pasifloromis
Ispaninio šalavijo sėklų pudingas su pasiflor...