Kvapioji pasiflora L, vnt.
Kvapiosios pasifloros skonis yra saldžiai rūgštus. Sunokusią kvapiąją pasiflorą galima atskirti iš kiek susiraukšlėjusios odelės: tuomet vaisius yra skaniausias. Viduje yra traškios sėklytės, kurių kiekviena yra apgaubta gelsvu sultingu minkštimu. Kvapiojoje pasifloroje gausu vitamino A, C, B6, geležies bei fosforo.
Mūsų pasifloros dažniausiai atkeliauja iš Kolumbijos. Tiesa, į Europą šie vaisiai patenka tik natūraliai sunokę ant vijoklinio medžio.
Įdomu. Pasifloros klasifikaciją 1745 m. sudarė Karlas Linėjus – tuo metu buvo žinomos 22 rūšys. Šiandien jų suskaičiuojama apie 500.
Maistingumas (100 g):
energinė vertė 63 kJ/15 kcal
riebalai 0,2 g
angliavandeniai 2,3 g
Iš kurių 1 g cukrų
baltymai 1 g
druska 0,0 g
Laikymo sąlygos: rekomenduojama laikymo temperatūra nuo 3°C iki 5°C