Persikinė pasiflora, vnt.
Ryškios spalvos persikinė pasiflora, dar kitaip vadinama Granadilla, yra daug saldesnė ir didesnė nei kitos pasifloros rūšys. Joje gausu vitamino A, C, B, geležies bei fosforo. Valgoma tik vidinė pasilforos dalis, kurioje yra traškios sėklytės, apgaubtos gelsvu, sultingu, saldžiai rūgščiu minkštimu.
Kad išlaikytų savo natūralų skonį kaip ir kiti mūsų egzotiniai vaisiai, persikinė pasiflora yra nuskinama tik natūraliai sunokusi, o tada lėktuvu iš Kolumbijos skraidinama į Europą ir taip pasiekia mūsų lentynas.Įdomu.
Įdomu. Kai 1745 m. Karlas Linėjus sudarinėjo pasifloros klasifikaciją, tuo metu buvo žinomos tik 22 rūšys. Šiai dienai yra suskaičiuojama daugiau nei 400 pasiflorų rūšių.
Maistingumas (100 g):
energinė vertė 63 kJ/15 kcal
riebalai 0,2 g
angliavandeniai 2,3 g
Iš kurių 1 g cukrų
baltymai 1 g
druska 0,0 g
Laikymo sąlygos: rekomenduojama laikymo temperatūra nuo 3ºC iki 5 ºC