Kaip išlaikyti ridikėlius traškius?

Planuodami vakarienės ar pietų meniu nepamirškite pagalvoti ir apie sveikam organizmui būtiną kasdienę daržovių porciją. Mūsų mitybos racionas turėtų susidėti iš kuo įvairesnių produktų ir visuomet apimti šviežias ar tinkamai apdorotas daržoves – tik taip patenkinsime visus organizmo poreikius, aprūpinsime jį vitaminais ir suteiksime reikiamą kiekį sveikųjų angliavandenių. Atėjus pavasariui vėl galime džiaugtis gaiviomis, šviežiomis daržovėmis, ruošiame ryškias įvairiaspalves salotas, kurių sudėtyje puikuojasi traškūs agurkai ir ridikėliai. Tačiau neretai ridikėlių ryšuliai atrodo sodrūs ir šviežutėliai, bet ilgainiui praranda savo unikalų traškumą… Tokiose situacijose labai pravartu žinoti keletą paprastų patarimų, kaip išlaikyti ridikėlius traškius ir išgelbėti savo salotas.

Šakninės daržovės, tokios kaip ropės ar ridikėliai, mėgsta drėgną terpę, todėl ilgai laikomos kambario temperatūroje gana greitai nuvysta. Norint prailginti ridikėlių „galiojimo laiką“, verta atkreipti dėmesį į optimalų šių daržovių laikymo būdą. Vos įsigijus šviežių ridikėlių, būtina iš karto jais pasirūpinti. Siūlome du būdus, kaip galima paruošti ridikėlius saugiam ir patogiam laikymui, užtikrinant jų ilgalaikį traškumą. 

Pirmasis ridikėlių laikymo būdas

Įsigytus ridikėlius nuplauname, nusausiname ir, pašalinę lapus bei šaknis, supjaustome į ketvirčius. Paruošiame stiklainį, į kurį sudedame supjaustytus ridikėlius ir užpilame šaltu vandeniu. Stiklainis turi būti sandarus, o vanduo – apsemti visas daržoves. Stiklainį laikome šaldytuve iki pusantros savaitės ir mėgaujamės visada traškiais ridikėliais. 




Antrasis ridikėlių laikymo būdas

Antrajam ridikėlių laikymo būdui prireiks specialaus šaldymui skirto maistinio maišelio ir popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio. Vėlgi, paruošiame ridikėlius kaip nurodyta pirmiau – nuplauname bei pašaliname nereikalingas dalis. Tačiau šįkart ridikėlių galime ir nepjaustyti, o tiesiog iš karto sudėti į sandarų mašelį. Kartu su ridikėliais į maišelį įdedame keletą sudrėkintų servetėlių ar popierinio rankšluosčio skepetaičių. Sandariai uždarome pakuotę ir įdedame ją į šaldytuvą. Kaskart išimdami ridikėlius iš maišelio būsite nustebinti jų traškumo. Taip laikomos daržovės gali išlikti šviežios ir traškios iki pusantros savaitės.



Tikimės, kad jums nepritrūks ir idėjų, kaip panaudoti šią nuostabią pavasarinę daržovę savo kasdieniame meniu. Juk gaivūs ridikėliai patiekalams suteikia ne tik akį viliojančių spalvų, bet ir nepakartojamų skonio natų. Mėgaukitės traškiais ridikėliais ir pasidalinkite šiais patarimais su savo draugais ir namiškiais. Skanaus!

Gaukite naujienas

Naujausi įrašai

Krepšelis



Krepšelis tuščias

Jūsų krepšelis tuščias