Kaip išlaikyti ridikėlius traškius?
Planuodami vakarienės ar pietų meniu nepamirškite pagalvoti ir apie sveikam organizmui būtiną kasdienę daržovių porciją. Mūsų mitybos racionas turėtų susidėti iš kuo įvairesnių produktų ir visuomet apimti šviežias ar tinkamai apdorotas daržoves – tik taip patenkinsime visus organizmo poreikius, aprūpinsime jį vitaminais ir suteiksime reikiamą kiekį sveikųjų angliavandenių. Atėjus pavasariui vėl galime džiaugtis gaiviomis, šviežiomis daržovėmis, ruošiame ryškias įvairiaspalves salotas, kurių sudėtyje puikuojasi traškūs agurkai ir ridikėliai. Tačiau neretai ridikėlių ryšuliai atrodo sodrūs ir šviežutėliai, bet ilgainiui praranda savo unikalų traškumą… Tokiose situacijose labai pravartu žinoti keletą paprastų patarimų, kaip išlaikyti ridikėlius traškius ir išgelbėti savo salotas.
Šakninės daržovės, tokios kaip ropės ar ridikėliai, mėgsta drėgną terpę, todėl ilgai laikomos kambario temperatūroje gana greitai nuvysta. Norint prailginti ridikėlių „galiojimo laiką“, verta atkreipti dėmesį į optimalų šių daržovių laikymo būdą. Vos įsigijus šviežių ridikėlių, būtina iš karto jais pasirūpinti. Siūlome du būdus, kaip galima paruošti ridikėlius saugiam ir patogiam laikymui, užtikrinant jų ilgalaikį traškumą.