Avokado skrebutis su marokietiškais avinžirniais
Avokado skrebutis su marokietiškais avinžirniais
Jums reikės
1 avokadas,
Citrinos skiltelė,
Mėgstamos duonos riekė,
1 v. š. tyro alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelė,
1 a. š. pomidorų pastos,
3-4 v. š. virtų arba konservuotų avinžirnių,
Prieskoniai – kuminas, saldžioji paprika, aitrioji paprika, cukrus, druska,
Pasirinktinai – šviežia kalendra.
Gaminimo eiga
Nusausinkite avinžirnius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, suberkite pjaustytą arba tarkuotą česnako skiltelę. Jai apskrudus, suberkite avinžirnius, pagal skonį sudėkite prieskonius – kuminą, saldžiąją papriką, aitriąją papriką, cukrų, druską. Viską gerai išmaišykite ir įdėkite pomidorų pastos. Darkart išmaišę, leiskite avinžirniams šiek tiek apskrusti.Kol avinžirniai skrunda, sutrinkite avokadą, jį pagardinkite citrinos sultimis, druska, jeigu mėgstate aštriau, aitriąja paprika. Užtepkite šią masę ant duonos.
Skrebutį pabaikite dar šiltais avinžirniais. Jeigu mėgstate, skrebutį papuoškite šviežios kalendros lapeliais.
Recepto autorė Pusryčiams tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė